Diversos municipis avancen la commemoració institucional del Dia Internacional de les Dones

Tot i que el Dia Internacional de les Dones és diumenge, molts municipis n'han avançat la commemoració institucional. És el cas de Vila-seca, on s'ha celebrat un ple extraordinari per aprovar un manifest consensuat entre totes les forces polítiques. En aquest s'ha posat en relleu el moment històric que viu el feminisme a tot el món i s'han celebrat els avenços que s'han aconseguit en aquesta matèria. Per altra banda, s'ha fet una crida a continuar impulsant polítiques per posar fi a la discriminació que encara existeix envers les dones per sol fet de ser-ho.

A Tarragona tots els partits del consistori han participat en la lectura del manifest a les portes del Palau Municipal. S’ha insistit en la necessitat de fer un front comú per lluitar pels drets de les dones. Al manifest s'ha celebrat tot l’aconseguit fins ara, a l’hora que han denunciat una justícia patriarcal que no és igualitària. Els grups municipals han donat importància a la lluita ecologista reivindicant que la natura, el cos i la vida han d’estar al centre. L’acte ha acabat recordant que només ‘Sí és sí’ i que davant la violència masclista diuen: ‘Ni una més’.

A Salou l’acte institucional s’ha celebrat al Teatre Auditori del municipi. Els grups municipals també han participat en la lectura d’un manifest sota el lema: ‘Juntes som més fortes’. Els partits han reclamat la igualtat de les dones a la societat, perquè és un dret reconegut que a la pràctica no és efectiu. Creuen que la celebració del 8 de març és perfecta per donar veu a les reivindicacions de les dones. A més, han recordat que al consistori es treballa per tenir plena igualtat i que treballen per fer entendre el missatge d’igualtat a tota la societat. Han insistit en el fet que s’ha de lluitar per aconseguir aquesta igualtat i no haver de celebrar dies com aquest.