Sense respostes a les reclamacions del Baix Gaià sobre la mobilitat a l'N-340

Nova reunió aquest dilluns dels alcaldes del Baix Gaià amb el govern central per reclamar mesures de millora del trànsit a l'N-340 entre Altafulla i Torredembarra. Reobrir la rotonda d'accés a l'autopista i evitar el pas de camions són les principals reclamacions, però des de la subdelegació condicionen les millores a la gratuïtat de l'AP-7, prevista l'agost de 2021.

Sense respostes concretes a les seves demandes més enllà de la liberalització de l'autopista AP-7 al seu pas pel Baix Gaià l'1 d'agost del 2021. Així han sortit aquest dilluns els alcaldes de Torredembarra i Altafulla de la reunió demanada pel consistori altafullenc amb el subdelegat del govern a Tarragona Joan Sabaté per traslladar-li la preocupació respecte al punt negre creat al tram encara sense desdoblar de la N-340 entre el final de l'A-7 a Altafulla i la rotonda d'accés a l'autopista a Torredembarra.

Una trobada en què des de la subdelegació s'haurien compromès a traslladar de nou les mesures que proposen els alcaldes al Ministeri de Foment, entre elles la reobertura de la rotonda d'accés a l'autopista, tot i que sempre supeditades a la gratuïtat de l'AP-7 d'aquí a més d'un any.

L'altra demanda dels alcaldes del Baix Gaià ha estat que es permeti als camions poder gaudir de la gratuïtat de l'autopista entre Torredembarra i Vila-seca en trànsit, sense haver de sortir de la via. Una proposta que ha de passar per una negociació entre el govern central i Abertis i que es veu condicionada per la manca d'aprovació dels comptes de l'estat.

En el que portem de 2020, el tram afectat ja ha sofert dos accidents greus i tota una sèrie d'accidents més lleus.