Prop de 60 milions d'euros per a inversions al Camp de Tarragona al nou pressupost de la Generalitat

 

Prop de 60 milions d'euros té previst invertir la Generalitat al Camp de Tarragona aquest any. Els primers nous pressupostos en 3 anys són un 10% més elevats al nostre territori que el 2017. Amb una inversió de 115 euros per habitant. Entre les obres importants, la carretera C-51, a l'Alt Camp, l'escola de l'Arrabassada a Tarragona o la comissaria dels Mossos a Torredembarra.

L'acabament de les obres de condicionament de la carretera C-51 que connecta l'Alt Camp amb el Baix Penedès, a la variant de Viardida fins a Vilarrodona serà la principal inversió en obra pública del 2020 al Camp de Tarragona, un cop s'aprovin els nous pressupostos de la Generalitat. S'hi invertiran més de 6 milions d'euros, el 10% del pressupost d'inversions al territori. Per Valls s'han reservat també 860.000 euros per la fase dos de modernitzar del reg, una obra pendent des de fa anys, traspassada pel govern espanyol.

Pressupostos esperats a Tarragona per fer possible la construcció de la nova escola de l'Arrabassada, que s'emporta 3 milions i mig d'euros. Pendent també, a Tarragona, la rehabilitació de la residència de la Mercè. El Govern hi preveu més de 3 milions d'inversió, i prop de mig milió per la UCI Pediàtrica de l'Hospital Joan XXIII, la nova construcció del qual ja té partida assignada des del 2018 i no depèn d'aquests nous comptes.

A banda hi ha però 1 milió 200.000 euros previstos per diferents obres a l'equipament actual del Joan XXIII. Molt a prop, la Generalitat preveu destinar poc més de 3 milions d'euros al nou Centre Penitenciari obert, a la futura Ciutat de la Justícia, per la qual no hi ha partida. Destaquen altres obres com la rehabilitació de la muralla romana de Tarragona, o la millora del pàrquing de vehicles pesants de mercaderies perilloses del polígon Riuclar.

Al Baix Gaià, el 2020 podrà ser l'any de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra que ha de centralitzar el servei des de Torredembarra, amb una inversió d'1 milió i mig d'euros. A la Conca de Barberà, la major partida se l'emporta la Residència i centre de Dia Jaume I per la gent gran, a l'Espluga de Francolí, amb prop d'un milió d'euros per diferents obres.

S'espera que el nous pressupostos de la Generalitat superin les fases d'aprovació al Parlament en un termini màxim de 2 mesos.