Els diputats tarragonins valoren l'anunci de Torra de convocar eleccions

El principi de setmana ha estat tens al Parlament, i la retirada de l'escó a Torra i especialment el vist-i-plau d'Esquerra i Roger Torrent ha portat al final de la legislatura. Per Ciutadans però, la convocatòria d'eleccions ja hauria d'haver arribar i no és Torra qui l'hauria de fer. El grup taronja veu fins i tot objeccions legals a l'aprovació dels pressupostos. Demanen a Pedro Sánchez que cessi a Quim Torra.

Els republicans tarragonins han decidit mantenir el silenci membre el soci de govern de Junts per Catalunya reacciona a la decisió del president, just avui que s'havien de presentar els Pressupostos, i que comencen la seva tramitació parlamentària. Per Junts, calia una sortida a l'actual crisi d'unitat de l'independentisme.

Els socialistes creuen que no té sentit que s'aprovin ara uns pressupostos si no se sap qui els haurà de gestionar. Tot i això avisen que no faran president de Catalunya cap independentista. Els comuns, que havien acordat amb Esquerra el suport als nous comptes, celebren la decisió perquè garanteix el desbloqueig de la inversió pública però també el final de l'esgotament, segons ells, de l'actual etapa de govern.

Pel que fa als populars, la millor decisió que podria prendre Quim Torra era la seva renuncia immediata i no allargar l'agonia de la seva presidència. El PP creu que l'anunci d'eleccions ja estava fet amb la seva inhabilitació. 

Tarragona va escollir el 2017 els actuals 18 diputats, 5 per Ciutadans i 5 per Esquerra, 4 per Junts per Catalunya i 2 pel PSC, un pels comuns i un pel PP.