La Generalitat expedienta de nou IQOXE per no haver presentat l'avaluació de riscos laborals

La Generalitat ha obert un nou expedient a IQOXE després de l'accident químic i no li ha deixat iniciar de nou la seva activitat perquè no ha presentat l'avaluació de riscos laborals. En paral·lel això, govern, sindicats i AEQT han creat una comissió per millorar la seguretat i salut laboral a la química de Tarragona amb l'objectiu que treballadors i ciutadania tornin a tenir confiança en aquest sector.

La Generalitat no ha deixat tornar a produir a  IQOXE després de l’accident químic que va patir la setmana passada. El motiu és perquè l’empresa no ha presentat de nou l’avaluació de riscos laborals. Aquest fet també li ha comportat l’obertura d’un nou expedient. CCOO i UGT també demanen a IQOXE que canvi d’actitud i faci autocrítica de tot el que ha passat.

Generalitat i sindicats han fet aquestes declaracions en la primera reunió que han mantingut juntament amb l’AEQT. Les tres parts han acordat crear una comissió de seguiment de la seguretat i salut laboral a la química de Tarragona que tindria com a objectiu millorar la seguretat i prevenció de riscos laborals en aquestes empreses perquè la ciutadania i els treballadors tinguin de nou confiança amb el complex químic tarragoní. Totes les parts s’han emplaçat a reunir-se de nou la setmana que ve per continuar amb les negociacions.