El vallenc Cèsar Puig, a judici per l'1-O, s'enfronta a 11 anys de presó per rebel·lió

 

El màxim líder polític del Camp de Tarragona acusat pels fets de l'1 d'octubre, el vallenc Cèsar Puig, és jutjat des d'avui per l'Audiència Nacional. A les 10 del matí ha arribat a la seu judicial, a Madrid, on l'ha rebut l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré. Puig era secretari general d'Interior el 2017, durant la convocatòria i celebració del Referèndum, i la posterior declaració d'Independència al Parlament.

El polític vallenc seu des d'avui al banc dels acusats amb la resta de la cúpula d'interior: l'exdirector dels Mossos, Pere Soler, l'intendent Teresa Laplana, i el més mediàtic, el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero. Fiscalia els acusa dels delictes de rebel·lió, excepte la intendent Laplana, que serà jutjada per sedició.

Jutjat per una magistrada exjutgessa de Valls, Reus i Tarragona

El judici que ha començat aquest matí s'allargarà almenys fins al 19 de març. Jutjat per la secció primera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional, presidida per l'expresidenta de la secció segona de l'Audiència de Tarragona, Concepción Espejel. Va arribar aquí com a magistrada el 1987, després de passar per diferents jutjats tarragonins com Valls o Reus. Va ser al Camp de Tarragona fins al 1995. En aquesta causa no s'hi persona ni l'Advocacia de l'Estat ni l'acusació popular. Hi ha convocats 104 testimonis. Cèsar Puig serà defensat per l'advocat Fermín Morales, catedràtic de Dret Penal de la Universitat Autònoma de Barcelona. La fase d'instrucció del polític vallenc la va portar el ja mediàtic Jaume Alonso Cuevillas.