Els diputats tarragonins del Congrés valoren la investidura de Pedro Sánchez

L'endemà d'una investidura ajustadíssima de Pedro Sánchez, els diputats tarragonins miren amb optimisme la nova legislatura que ara es posarà en marxa, també amb un cert escepticisme des de les files independentistes. Els socialistes ho tenen clar, parlen d'una nova etapa d'esperança.

També formant part del govern, el diputat tarragoní d'En Comú Podem celebra que s'hagi trencat el bipartidisme i, assegura, treballaran amb tres eixos fonamentals: el social, l'ecològic i el nacional. En clau local, Cortés creu que el nou govern podrà fer realitat infraestructures necessàries per al territori.

Mentrestant, des d'Esquerra, que han facilitat la investidura amb les seves abstencions remarquen que la demarcació de Tarragona tindrà més diputats per situar les qüestions locals en l'agenda del Congrés. En matèria independentista, se situen a l'expectativa del que pugui proporcionar la taula de diàleg que s'obrirà amb la nova legislatura. Si no funcionen, diuen, l'independentisme també hi guanyarà.

Finalment, Junts per Catalunya va mantenir el seu No a la investidura, ja que, expressen, Pedro Sánchez no els genera confiança. Ara bé, diuen que seguiran traslladant les peticions del territori.

Els objectius dels representants tarragonins s'hauran de plasmar en la seva tasca en la nova legislatura al congrés que tot just ara començarà.