Calen 10.000 donacions de sang

Ja és un dels clàssics després de les festes de Nadal, la Marató de Donants de Sang de Catalunya. La cita serà des d’aquest divendres fins al 17 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar els nivells òptims de reserves. Durant les festes les donacions han baixat un 25%, deixant les reserves actuals en sis dies, quan la normalitat està en que hi hagi sang per deu dies.

A la demarcació de Tarragona es podran fer donacions a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, al Sant Joan de Reus i el de la Verge de la Cinta de Tortosa. A banda, aquest divendres s’instal·larà una unitat mòbil a l’Ajuntament de Tarragona per animar i fer més accessible a tothom les donacions. La ciutat de Tarragona és un dels indrets de Catalunya on la ciutadania se suma més en aquesta causa.

Una de les principals novetats d’aquesta marató és que s’ha habilitat un servei a través de Whatsapp al telèfon 677 670 756 perquè tothom qui ho vulgui pugui fer preguntes sobre aquest tema.