El subministrament d'aigua del CAT es restablirà a partir d'aquesta mitjanit

El Consorci d’Aigües de Tarragona estima que a la mitjanit es podrà restablir el servei de subministrament d’aigua després de l’avaria que es va produir aquest divendres a l’Ampolla. Les tasques de reparació han continuat de manera ininterrompuda des que es van iniciar la passada matinada.

De moment, ja s’ha substituït el tram de 12 metres de la canonada afectada i s’han finalitzat els treballs de soldadura de les diferents juntes. En aquests moments s’han iniciat els treballs de reompliment d’aigua potable de la canonada, una operació molt complexa.

Està previst, doncs, que el servei es pugui restablir progressivament a tots als 63 municipis i 26 indústries que s’han vist afectades.

Al Camp de Tarragona l’aigua està assegurada en els diferents municipis. A Tarragona, EMATSA agraeix la resposta de la ciutadania per mantenir uns nivells de consum adequats, alhora que continua demanant que es mantinguin aquests esforços. Salou compta amb un dipòsit de 30.000 litres capaç de donar aigua durant 3 o 4 dies al municipi i a La Pineda. A Vila-seca es garanteix el servei d’aigua, i han activat mesures per estalviar: com el tancament de fonts, o el tancament de rentadors de vehicles o de les bugaderies. A més, aquest dissabte s’ha tallat el subministrament el Polígon l'Alba i Estació. A Valls s’ha demanat reduir el consum per mantenir la reserva dels dipòsits, igual que Torredembarra o Montblanc, on  garanteixen el subministrament d’aigua. A Constantí i Altafulla també es garanteix l’aigua gràcies als pous i dipòsits encara amb una capacitat del 60 per cent disponible.

Recordem que aquest divendres es va trencar la canonada principal que surt de la planta de tractament de l’Ampolla. L’incident va provocar una gran avinguda d’aigua i danys en 23 vehicles i mobiliari urbà del municipi.

Malgrat l’anunci de restabliment de l’aigua per aquesta mitjanit, el Consorci demana esforços per estalviar aigua per arribar amb garanties fins que l’avaria quedi arreglada.