El Monestir de Poblet dona 30.000 euros als afectats per la riuada del Francolí mentre encara s'esperen les ajudes de Madrid

El Monestir de Poblet dona 30.000 euros per ajudar a revertir els efectes de la riuada del Francolí que va afectar de ple la comarca de la Conca de Barberà. Mentre, s'esperen algunes ajudes institucionals que no arriben.

Han passat dos mesos des de la riuada del Francolí que va devastar bona part de la Conca de Barberà. La normalitat absoluta costarà de recuperar. Avui n'han parlat alguns dels alcaldes dels municipis més afectats com són Montblanc i l'Espluga de Francolí. Ho han fet a Poblet on el pare abat del monestir els ha fet entrega dels 30.000 euros que es van recaptar en el concert solidari que es va celebrar per ajudar als damnificats. Els ajuts que de moment no han arribat són els del govern central, i als alcaldes se'ls acaba la paciència.

Passen ja dos mesos i una setmana, exactament, des que es va produir la riuada que va devastar tot allò que va trobar al seu pas tant a l'Espluga com a Montblanc i també a d'altres localitats properes al riu Francolí. Vides humanes que no podran ser restitudes i danys materials que costarà de recuperar. Tot i que s'hi està treballant, una de les ajudes mes importants, la de l'administració central, està trigant en arribar. Els alcaldes, a més, tenen com a referent que en situacions similars, d'altres indrets de l'Estat sí que van rebre la subvenció corresponent en un breu període de temps.

Els dos municipis més afectats per la riuada, L'Espluga i Montblanc, continuen recuperant-se poc a poc tot i que caldrà que passi encara força temps per a reestablir la normalitat.

Aquest dilluns una nova ajuda per als damnificats ha vingut de la mà de l'abadía de Poblet. El seu abat ha fet entrega als alcaldes de l'Espluga, Montblanc i Vimbodí-Poblet de la recaptació del concert solidari que es va celebrar al monestir quan tot just es complia un mes dels aiguats.   La quantia de la donació, 10.000 euros per cada municipi, s'unirà a les diferents aportacions solidàries que, des dels fets, estan rebent els municipis, sobretot a través d el'organització riuada solidària. Amb tot, malauradament encara s'està lluny de cobrir les despeses dels danys, que es calculen en milions d'euros.