La Nit del Turisme reconeix els restaurants amb estrella i la Ruta del Trepat

Els agents turístics, públics i privats, de la demarcació van celebrar ahir la Nit del Turisme on es va refermar la importància del sector al territori i l'aposta de la Diputació de Tarragona per la diversificació i la potenciació de l'àmbit rural. Tot plegat es va ressaltar en una nit on es van premiar les millors iniciatives turístiques.

La 29a Nit del Turisme de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre va concentrar en pocs metres a la Tàrraco Arena Plaça la més alta representació de la gastronomia de la demarcació. Els cinc restaurants acreditats amb una estrella Michelin van rebre el premi Costa Daurada, als quals ara s'hi afegeix el restaurant Deliranto de Salou del xef Josep Moreno també reconegut, en forma de menció, per la nova estrella que suma el territori.

Pel que fa als premis Jordi Cartanyà, en categoria litoral va ser per a l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, mentre que en categoria interior va anar a parar a la Conca de Barberà en reconeixement de la Ruta del Trepat, la iniciativa per dinamitzar el territori mitjançant la varietat de raïm autòctona de la Conca.

Davant d’uns 400 representants dels sector turístic públic i privat, la presidenta de la Diputació de Tarragona exposava la voluntat d’apostar pels municipis més petits. Entre els reptes de futur, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, assenyalava la necessitat de consensuar un model que asseguri un creixement sostenible del sector. Al seu temps, la Consellera d’Empresa posava l’accent en la necessitat de fer compatible les protestes ciutadanes i l’activitat econòmica.

La Nit del Turisme va servir per fer balanç d’una temporada que ha fregat els 20,4 milions de pernoctacions generades per 5,3 milions de turistes. Això suposa un lleuger descens del 3%, mentre que un dels creixements més destacats correspon a la terminal de creuers del Port de Tarragona que ha vist passar un 148% més de passatgers. Per consolidar les xifres globals, des del Patronat de Turisme de la Diputació es va ressaltar la necessitat de continuar innovant i donar entrada a noves tecnologies.