Els promotors demanen més sòl urbanitzable per fer pisos nous

Ara mateix al Camp de Tarragona hi ha 570 habitatges d’obra nova al mercat. Pel sector promotor aquesta xifra és massa baixa, avisen que la demanda està a punt de superar a l’oferta. Un fet que avisen farà augmentar els preus de venta i llogar. Per aquest fet els promotors demanen a les administracions públiques que creïn urgentment  nou sòl urbanitzable. Tot i que any rere any es creen més habitatges nous, la xifra continua molt allunyada a la d’abans de la crisi econòmica.

La situació immobiliària al Camp de Tarragona és molt desigual. El 2018 es van iniciar a la zona 690 habitatges. Al Tarragonès i al Baix Camp és on més creix. Per contra a les zones de l’interior com l’Alt Camp o a la Conca de Barberà és on menys habitatges nous es van iniciar. Al mateix passa amb el preu, de mitjana un metre quadrat al Tarragonès es paga a més de 2.100 euros de. En canvi a la Conca a prop de 900 euros.

Pel que fa el 2019, el primer trimestre de l’any s’han iniciat al territori prop de 400 habitatges nous, una xifra superior a la del mateix període de l’any anterior.