La DOP Siurana recollirà més olives i de més qualitat

Més olives i de més qualitat. Així és la collita de la DOP Siurana que acaba de començar. Ocupa una superfície de 9000 hectàrees, amb més de 3 milions d’oliveres a 7 comarques de la demarcació. S’espera recollir més de 6 milions de quilos d’olives, números que contrasten amb l’any anterior, en què la producció va ser la meitat. Des del sector es mostren molt satisfets per la qualitat d’enguany, que s’ha vist ajudada pel clima i per les últimes pluges.

Aquest matí s’ha realitzat el primer tast de les noves olives i s’ha donat per iniciada el període de collita. En l’acte celebrat a la Selva del Camp, s’ha presentat a la padrina de la campanya, l’actriu Agnès Busquets, i s’ha fet una collita simbòlica de les primeres olives fent servir estris més tradicionals. Posteriorment, els assistents han pogut tastar l’oli d’enguany, acompanyats de l’expert tastador, Agustí Romero, que ha rebut el Premi entenedor de l’any. Els experts destaquen l’equilibri entre el picant, l’amarg i el dolç d’aquesta varietat d’arbequina, que afegeix essències típiques de la zona.

La DOP Siurana encapçala la producció d’oli a Catalunya, i es troba entre les primeres a Espanya. La qualitat de la varietat d’Arbequina s’està plantant en altres llocs del món i és un dels pilars clau de la dieta mediterrània.