Prop de 700.000 usuaris anuals de tren del Camp de Tarragona, desatesos a partir del 2020

Les plataformes de defensa del transport públic creuen que la posada en marxa del corredor entre Perafort i Vandellòs comportarà una retallada important del servei ferroviari al Camp de Tarragona. L'Euromed deixarà de fer parada a Tarragona ciutat.

Al desembre es preveu que es posi en marxa el corredor del mediterrani entre Perafort i Vandellòs, una acció que ajudarà a escurçar el temps de recorregut entre Barcelona i València. La Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat i ha advertit que l'entrada en funcionament d'aquest tram comportarà una retallada important del servei ferroviari a l'àrea del Camp de Tarragona

675.000 viatgers anuals deixaran de ser atesos i es quedaran sense cap alternativa un cop entri en funcionament el tram del corredor del mediterrani entre Perafort i Vandellós. Així ho adverteix la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat que aquest dimecres ha exposat les conseqüències que tindrà la seva posada en marxa al mes de desembre.

Asseguren que les estacions de Salou i Cambrils-centre quedaran definitivament sense cap servei ferroviari, obligant els usuaris de Salou a desplaçar-se fins l'estació de Port Aventura per agafar un tren.

Més enllà d'aquest desmantellament, adverteixen que aquesta estació perdrà més del 60% de les actuals circulacions i que la de Tarragona ciutat es quedarà sense Euromed, perdent així, més de la meitat de les de llarg recorregut.

Per altra banda, denuncien que des de les administracions no s'han buscat solucions efectives per contrarrestar aquesta situació.

Des de la plataforma i des de l'Associació de Promoció del Transport Públic adverteixen que en els millors dels casos passaran més de 5 anys sense servei ferroviari a Salou, un cop es posi en marxa la proposta del Tramcamp.

Totes dues associacions han fet una crida a la població per manifestar-se, assegurant que en els propers dies s'anunciaran futures mobilitzacions.