La demarcació registrarà 550 nous casos de càncer de mama durant aquest any

Malgrat l'elevada xifra, des de la Lliga Contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'apunta que la mortalitat d'aquests casos descendeix situant-se ja vora el 10%.

Un de cada tres nous casos de càncer en les dones són càncers de mama. La xifra indica una incidència molt important d'aquest tipus de càncer en la població. Malgrat això, la supervivència en el càncer de mama està augmentant considerablement els últims anys.

El diagnòstic precoç està aconseguint una supervivència de gairebé el 100% quan el tumor detectat té una mida inferior a 2 centímetres. Actualment hi ha un 67% de dones d'entre 50 i 69 anys, la població de risc, que ja es realitzen regularment les mamografies impulsades des del programa de detecció precoç del càncer. Amb tot, cal insistir per a què aquesta pràctica sigui generalitzada.

Des de la lliga Contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'impulsen iniciatives com l'apadrinament d'un coixí per millorar la vida de les afectades o bé la manufactura de braçalets que dissimulin el catèter que porten les dones en tractament.També es fan d'altres activitats, com el sopar de les estrelles que tindrà lloc el proper 8 de novembre a la ciutat de Tarragona.