Portes obertes a monuments i museus per les Jornades Europees de Patrimoni

De l’11 al 13 d’octubre, molts conjunts monumentals del Camp de Tarragona obriran les seves portes amb diverses activitats gratuïtes per apropar-se a la ciutadania. Serà en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni. Al Camp de Tarragona hi haurà una trentena de propostes.

Per exemple, al Tarragona hi haurà portes obertes a la Necròpolis paleocristiana de Tarragona, al Museu del Serrallo i visites guiades al teatre romà i la catedral. Per equips es podrà jugar al Misteri als museus resolent enigmes recorrent diversos museus de la ciutat.

Al territori també es podrà visitar de franc el conjunt monumental de Centcelles de Constantí, la vil·la romana dels Munts a Altafulla o la Fassina Balanyà, una fàbrica d’aiguardent de l’Espluga de Francolí. Hi haurà altres propostes temàtiques com una visita guiada a la Conca de Barberà recorrent espais simbòlics de la Guerra Civil o bé, a Torredembarra, el refugi del Sabó o descobrir l’orgue barroc de l’església de Sant Pere Apòstol.

Les Jornades Europees del Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.