La Generalitat posa en marxa un pla especial de vigilància per al benzè i el butadiè

La Generalitat ha anunciat l'impuls d'un pla de vigilància al Camp de Tarragona per controlar components com el benzè i el butadié. Així ho ha decidit avui la taula de qualitat de l'aire que també ha demanat a l'Ajuntament de Tarragona que coordini l'estudi de qualitat de l'aire que vol impulsar amb els treballs que ja s'estan desenvolupant.

Amb la dada oficial de que l'any 2018 no es van superar els límits de partícules contaminants a l'aire del territori s'ha reunit aquest divendres a Vila-seca la sisena sessió de la Taula de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona que, impulsada per la Generalitat, acull les administracions i els agents econòmics, científiques i socials vinculats amb aquest aspecte.

D'aquesta manera, a través de tota la xarxa de mesuraments dels compostos i partícules contaminants, les dades reflecteixen que no es van superar ni valors límit ni valors de referència de cap dels paràmetres de la qualitat de l'aire legalment establerts, tret dels mesuraments d'ozó, una característica aplicable a altres zones de Catalunya a causa de l'augment de les temperatures.

La trobada ha servit per a posar damunt la taula la intenció de la Generalitat d'activar un pla especial de vigilància pel que fa als compostos orgànics volàtils com el benzè o el butadiè, dels que tot i que no es coneixen valors de referència clars, s'estima que s'està per sota de la seva presència en altres països.

Una trobada en què l'Ajuntament de Tarragona ha posat en coneixement dels diferents sectors la seva intenció d'elaborar un estudi independent de la qualitat de l'aire. Un anunci al qual el govern català ha respost demanant que es dugui a terme aprofitant les dades que ja desprenen els estudis actuals.

Un estudi impulsat pel consistori tarragoní que encara no té calendari però que el govern municipal vol impulsar com abans millor.