L'oposició impugna el ple del cartipàs a Altafulla

Alternativa Altafulla i Junts per Altafulla judicialitzen la política municipal. Els dos grups de l’oposició han demanat al jutjat la impugnació del ple extraordinari del 26 de juny que va servir per aprovar el nou cartipàs, amb EINA, PSC i Ara Altafulla al govern. Ara, aquest té deu dies per recórrer, cosa que farà, tot i que la resolució de la impugnació no es preveu que arribi fins el novembre del 2020.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Altafulla recorrerà la impugnació del ple extraordinari del 26 de juny, en què es va aprovar el cartipàs per aquest mandat, presentada conjuntament pels dos grups de l’oposició als jutjats. La demanda es centra en un defecte de forma pel caràcter d’urgència que se li va donar i pels terminis amb què es convocar el plenari, el dia anterior a la seva celebració, amb només cinc hores de marge per treballar la documentació i fora de l’horari laboral de l’Ajuntament, fet que va deixar l’oposició sense possibilitat de fer consultes sobre els documents i les propostes presentades.

El govern admet haver convocat el plenari amb poc marge de temps però ho justifica argumentant que abans ja tots els portaveus sabien que es faria aquest plenari i que s’havia consensuat la data perquè hi poguessin assistir tots els regidors. Entenen que la demanda dels dos grups de l’oposició respon a una rebequeria dels mateixos per uns resultats electorals que els han apartat del govern.

En el fons, a banda del cartipàs, amb els sous i càrrecs, el punt del plenari impugnat en què es fixa sobretot l’oposició, es centra en l’aprovació del vot telemàtic de regidors no presents per malaltia o baixes de paternitat. Un punt que, de negar-se, tenint en compte que s’espera que els dos representants de l’alcaldia altafullenca coincideixin de baixa, podria alterar durant aquest període, la majoria del plenari.

Aquesta normativa ja entrarà en vigor en el proper plenari. La notificació rebuda pel consistori altafullenc fixa pel mes de novembre de 2020 la resolució de la impugnació, però no preveu cap mesura cautelar que suspengui la vigència dels acords aprovats en el plenari en litigi.