Altafulla acull una prova pilot a Catalunya de colònies per infants saharauís

 

Dels camps de refugiats de Tinduf, al sud d'Algèria, venen cada any a Catalunya 4 centenars d'infants acollits per famílies dins el programa 'Vacances en Pau'. La falta de noves famílies acollidores ha fet però que el programa es reinventi i provi a Altafulla una nova prova pilot a Catalunya, l'acollida de nens sahrauís a les colònies de Xanascat.

L'Alberg Casa Gran d'Altafulla és lloc de turisme familiar, de colònies de l'Estiu és teu i també conegut per haver acollit un grup de menors migrants no acompanyats, l'any passat. Aquest estiu viu una nova experiència acollidora pionera a Catalunya, les colònies d'aquest grup de 10 nens i nenes sahrauís, molts dels quals ja havien passat l'estiu a Catalunya acollits en famílies. Ara han pogut gaudir d'una estada com qualsevol infant català.

L'Ajuntament d'Altafulla vol que alhora l'experiència serveixi també perquè apareguin famílies acollidores al municipi. El consistori ha obsequiat els infants amb material escolar, una motxilla i un anorac, i també amb l'abonament per a la piscina. L'experiència els ha encantat.

La prova pilot ha servit d'exemple perquè l'any vinent es pugui estendre a altres Albergs de la Generalitat, arribant almenys a les 40 places d'acollida. Enguany 470 infants sahrauís d'entre 10 i 12 anys han passat l'estiu a Catalunya. Un programa d'acollida vacacional que és alhora també una manera de visibilitzar el conflicte del poble sahrauí, el territori de l'antiga colònia espanyola ocupat pel Marroc.