Altafulla inicia una campanya per informar què fer si veiem una tortuga a la platja

 

A la tasca que cada estiu fan entitats i voluntaris per a la protecció de les tortugues babaues al litoral tarragoní, l'Ajuntament d'Altafulla afegeix ara noves accions de senyalització i abalisament de les postes d'ous i també de sensibilització als banyistes. Aquestes setmanes són les més importants per a la reproducció d'aquesta espècie en perill d'extinció.

L'últim niu de tortuga babaua va ser localitzat el 2014 a la platja de l'Arrabassada de Tarragona. Fa temps que no hi ha cap nova posta a la Costa Daurada ni s'hi ha vist cap tortuga babaua, tot i que aquest és un dels llocs aptes per la nidificació d'aquest animal marí autòcton a protegir, en perill d'extinció. I en aquesta tasca, el respecte dels usuaris de les platges és imprescindible. Passa en molt poques ocasions i per això, l'Ajuntament d'Altafulla ha instal·lat aquests planells informatius a la zona de nidificació. L'important és que la població i els visitants coneguin què fer si localitzen una tortuga a la platja.

L'Ajuntament també ha preparat material d'abalisament per tal de senyalitzar les postes d'ous a la platja i si es detecten rastres de tortuga marina. El que potser no saben els banyistes és que en casos així cal avisar de seguida el 112.

Per a la protecció de les tortugues babaues, diferents entitats ambientals del litoral tarragoní i del Baix Gaià col·laboren en una xarxa de voluntaris que fa possible la sensibilització i cura d'aquesta espècie vulnerable.