L'Ajuntament d'Altafulla assegura la inversió per rehabilitar el camp de futbol

L'Ajuntament d'Altafulla va aprovar en ple extraordinari la modificació de pressupost que li permetrà fer front a una inversió de 43.000 euros per realitzar diverses millores al camp de futbol. El plenari també va aprovar una ordenança que exclou diverses entitats del pagament de taxes per l'ús de la via pública i va establir la periodicitat de les reunions del plenari en dos mesos.

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Altafulla va tirar endavant en ple extraordinari la modificació de pressupost que li permetrà fer front a la inversió prevista al camp de futbol per millorar-ne la instal·lació elèctrica, amb la inclusió de tecnologia LED a la il·luminació i l'asfaltatge del perímetre d'aquest, per evitar que la sorra que ara ocupa aquest espai embussi les canonades quan plou. En total, més de 43.000 euros que es mouran de via pública i activitats esportives. Una inversió criticada des d'Alternativa, que entén que el govern paga favors electorals amb aquesta maniobra.

Una acusació de clientelisme que també va colar-se al debat sobre una ordenança que permetrà a diverses entitats altafullenques estalviar-se de pagar les taxes d'ús de la via pública quan hi realitzin activitats. La mesura beneficiarà mitja dotzena d'entitats, de la setantena que té Altafulla, catalogades com entitats d'interès general en el mateix plenari. Per Alternativa, l'únic grup que va votar-hi en contra, aquesta catalogació té un caràcter marcadament discriminatori, mentre el govern defensa que inclourà al catàleg qualsevol entitat que ho demani.

El plenari extraordinari també va servir per donar compte de la creació de l'organigrama de govern i la participació dels diferents regidors a les diverses comissions. D'altra banda, també es va aprovar la periodicitat de reunió del plenari, que continuarà sent, a partir del setembre cada dos mesos. Alternativa i Junts van criticar la mesura entenent que haurien de tenir periodicitat mensual, com reclamava l'EINA quan estava a l'oposició. De fet, aquest va ser l'únic punt en què tota l'oposició va unir-se contra el govern per obligar l'alcalde, donada l'absència d'Alba Muntadas, a utilitzar el seu vot de qualitat per aprovar la mesura. Molinera va defensar que no serà necessari fer un ple cada mes perquè recuperaran les audiències públiques per obrir la participació de la ciutadania.