El PSC completarà el pacte tripartit d'Altafulla

A Altafulla el govern serà finalment tripartit, entre l'EINA, guanyadora de les eleccions, i els dos partits minoritaris al plenari, Ara Altafulla i el PSC. Després d'oficialitzar el pacte amb la formació municipalista el passat dimecres, avui s'ha fet públic l'acord també amb els socialistes.

L'EINA s'ha assegurat la majoria absoluta per a aconseguir l'alcaldia d'Altafulla i ho ha fet tancant un pacte a tres bandes de cara als propers quatre anys. Així serà després que els republicans hagin tancat un pacte de govern amb l'única regidora del PSC, Inma Morales, que es convertirà en la nova responsable de les àrees de Gent Gran, Via Pública i Protecció dels Animals.

Un acord que rubrica al nou govern altafullenc després del pacte arribat també pels republicans amb Ara Altafulla, un acord que segons l'EINA ha posat al davant de tot, els interessos del municipi.

Un acord que té com a principals escull els temes relacionats amb el procés català, tot i que des de l'EINA es mostren convençuts que aquests podran tirar endavant sumant amb Junts per Altafulla. Des del PSC tampoc veuen un problema formar part d'un pacte encapçalat per una formació independentista.

Un acord que deixa fora definitivament del govern a Junts per Altafulla, tot i que la suma de regidors feia viable un govern netament independentista. Des de la formació s'ha criticat durament l'EINA per pactar amb un partit del bloc del 155.

Per tot això, López Bofill diu que durant el proper mandat seran lliures de buscar acords amb altres formacions, tot i que nega haver-se plantejat pactar per donar l'alcaldia a Alternativa Altafulla.