Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Com eren realment els gladiadors? Ho aprenem a Altafulla


Els gladiadors són uns dels personatges de l’imperi romà que la indústria cinematogràfica més ha explotat. Lluitadors musculats, combats espectaculars i un enforntament per aconseguir la victòria i sobreviure o, en cas contrari, la mort.

Tàrraco Viva vol trencar amb aquesta imatge i, una vegada més, ha apropat la programació a Altafulla. El parc del Voramar va ser l’escenari on es van presentar aquestes grans estrelles de l’antiguitat, els gladiadors. El festival ho va fer amb el seu segell propi, un acte divulgatiu amb diverses representacions per il·lustrar les explicacions i, com reconeixen, no avorrir el públic. Això sí, la història s’imposa a l’espectacle i, per tant, la proposta va voler trencar tòpics.

L’acte va explicar l’origen de la lluita de gladiadors, partint dels enfrontaments entre esclaus fins a arribar als gladiadors, com a grans professionals d’aquests espectacles. També va donar resposta a quin era el resultat dels combats i com era el físic dels esportistes.

La lluita era tot un negoci i els gladiadors lluitaven per guanyar diners, mentre que la mort era l’excepció. I és que els combats podien ser perillosos, però els protagonistes estaven preparats per aguantar cops. Els gladiadors eren més grassos del que ens imaginem, ja que així podien resistir millor les lesions.

Contra la imatge generada pel cinema, amb actes com aquest Tàrraco Viva vol fer amena la explicació del passat històric, basat en investigacions, i oferir un producte cultural a partir de la recreació històrica.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ