Altafulla cedeix l'arxiu patrimonial de la família Martí a l'Arxiu Històric

Un total de 183 documents que inclouen bibliografia que abraça un període que s’estén des del segle XVII fins al primer quart del segle XX formen l’arxiu familiar del científic Antoni Martí i Franquès. La documentació, propietat de l’Ajuntament d’Altafulla arribarà ara a l’Arxiu Històric de Tarragona, una vegada formalitzada una cessió que permetrà l’arxiu documentar, treballar i conservar un material que ajudarà a contextualitzar la figura del científic i el seu entorn, si bé no inclou documents de caràcter científic.

La cessió d’aquesta documentació permetrà millorar notablement les condicions de conservació i evitar el procés de degradació de la mateixa. De fet, aquest ha estat un dels principals arguments que ha portat l’Ajuntament d’Altafulla a cedir l’arxiu.

Per celebrar la cessió, arxiu i ajuntament exposen durant aquests dies al vestíbul de la Casa de la Vila un petit tast de la tipologia de documents que es poden trobar en aquest arxiu patrimonial que repassa gairebé dos segles de vida de la família Martí.