L'Ajuntament d'Altafulla no cedirà espais municipals pel referèndum

 

Altafulla no cedirà espais municipals per la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. L'equip de Govern prefereix que la votació es faci en espais de la Generalitat, per evitar d'aquesta manera incomplir la Llei. Des del grup de l'Eina, a l'oposició, consideren poc democràtica la postura de l’equip de Govern.

Aquest és un dels punts habituals de votació en les convocatòries electorals a Altafulla, la llar d'infants Hort de Pau. Un espai on l'1 d'octubre podrien anar a votar els altafullencs si el Govern convoca el referèndum sobre la independència de Catalunya. L'Ajuntament però, s'hi oposa. En l'últim Ple Municipal, el grup de l'Esquerra Independista a l'oposició, l'EINA, va demanar que l'equip de Govern, d'En Comú Podem i el PDeCat, es pronunciés sobre la cessió o no de locals municipals. En aquell moment l'alcalde Fèlix Alonso, no va acceptar debatre la moció al respecte i va dir que esperaria a les indicacions de la Generalitat. Ara, precisa que no incomplirà la Llei i que per tant, prefereix que sigui el mateix Govern qui organitzi el referèndum en locals propis.

Tot i això, Fèlix Alonso, que no té intenció de votar l'1 d'octubre, ha previst nomenar el regidor del PDeCat, Pere Gomés, com a coordinador de la votació a Altafulla. Així li va demanar el delegat del Govern al Camp de Tarragona. Des de l'Esquerra independentista d'Altafulla, però, consideren poc democràtica l'actitud de l'alcalde. 

Molinera creu que no cedint espais municipals, l'Ajuntament d'Altafulla intenta evitar que els ciutadans puguin exercir el seu dret a decidir i a votar.