Altafulla tanca la Festa Major de Sant Martí amb els actes més tradicionals i populars

Altafulla va viure el dia gran de la seva Festa Major, Sant Martí. Aquest cap de setmana la població ha viscut els actes més esperats i grans de la festa que ja ha finalitzat. Anem a fer ara doncs, un repàs d’aquests actes més tradicionals.

Vigília de Sant Martí és dia de cercavila a Altafulla i enguany amb un seguici més especial que mai, els nans del municipi van tornar a desfilar pels carrers després d’anys sense fer-ho. Es va fer una crida als nens de l’escola que volguessin ser portadors per poder recuperar aquests elements. A banda van estrenar un ball propi.

Una cercavila que recorre tot el nucli antic d’Altafulla i on també hi participen els gegants, els diables i els balls de bastons.
El dia del patró, Sant Martí, arrenca amb el tradicional pilar que els Castellers d’Altafulla pugen des de la plaça del Pou fins davant de l’església. Per tercer any consecutiu l’objectiu es va complir.

Després de Missa i puntualment a les 12 arriba un dels moments més solemnes i tradicionals. La processó de Sant Martí on hi participen tots els elements festius del seguici per retre homenatge al patró del municipi.
Un cop el sol ha caigut arriba un dels altres actes més tradicionals la rua de Sant Martí on els més petits del municipi acompanyen al Sant il·luminant el seu camí amb els fanalets que han fet manualment. Una passejada que acaba amb la representació de la llegenda on Sant Martí fa entrega de la seva mitja capa a un pobre que tenia fred. Uns actes que cada any tenen més participació.

I com no podia ser d’una altra manera el dia acaba amb el correfoc dels Diables, que van omplir d’espurnes i olor a pólvora els carrers de la Vila Closa d’Altafulla per acomiadar la festa major d’aquest any.