Altafulla demana que els menors no acompanyats s'estiguin tot un curs al municipi

L’alcalde d’Altafulla reclama a la Generalitat que els menors no acompanyats que arriben el municipi s’hi estiguin com a mínim tot un curs escolar. Una petició que el consistori justifica pel que d’aquesta manera els nois es podrien integrar a l’entorn. Altafulla és un dels municipis del Camp de Tarragona on s’allotgen menors no acompanyats. Actualment n’hi ha prop de 400 a la demarcació, segons les dades de la Generalitat.

Els primer menors no acompanyats van arribar a Altafulla fa un parell de mesos i s’allotgen a l’alberg del municipi, ja que així ho va decidir la Generalitat. L’Ajuntament assegura que els nois s’han anat adaptant al poble i s’han anat integrant, però explica que el primer grup que hi va arribar ja no hi és, perquè els han traslladat a un altre lloc. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha demanat a la Generalitat que els menors s’estiguin un mínim d’un curs escolar al municipi per garantir, precisament, la seva integració. Ho va explicar l’alcalde en una entrevista a TAC12.

Altafulla, però, no és l’únic municipi que ha acollit menors no acompanyats. Actualment n’hi ha a 8 i majoritàriament s’allotgen en albergs, on conviuen amb les famílies que passen uns dies. El Camp de Tarragona acull prop de 400 menors no acompanyats, una xifra que arriba als 3.000 a tot Catalunya. L’objectiu de futur és crear un centre de primera acollida a cada demarcació.

La Generalitat ha mantingut converses amb la subdelegació del govern i la fiscalia perquè accelerin els tràmits necessaris perquè puguin regularitzar la seva situació.