L'excés de pluges retarda 15 dies la temporada de calçots

Les pluges dels últims dies estan convertint-se en un problema pels cultivadors de calçots, que es troben en plena sembra de la ceba. L'excés d'humitat els impedeix avançar, i de fet, massa aigua també pot generar més malalties o podridures a l'Horta. 

Fa dies que plou i el que hauria de ser un benefici per l'agricultura es pot convertir aquest any en un problema per alguns cultius, com el dels calçots. En la majoria de finques, les cebes d'on naixeran els calçots segueixen en caixes a l'espera que el sol assequi el fang i la humitat. La temporada ja porta un retard de 15 dies per culpa de les pluges.

Hi ha temps encara, durant tot el setembre, per plantar les cebes. Després és la temperatura de la tardor la que decideix la data de collita. Diuen els cultivadors però que encara hi són a temps, si la situació s'estabilitza.

Hauran però d'intensificar els tractaments a la resta de cultius hortícoles. L'excés d'humitat pot provocar fongs i podridures que s'han de tractar. Si ho fan així, no es perdrà res del cultiu d'estiu a l'horta.