Els Bastoners d'Altafulla celebren el seu 15è aniversari en el marc de la Festa Major petita

Els Bastoners d'Altafulla han celebrat el seu 15è aniversari. Aquest ha estat un dels actes de la Festa Major petita del municipi del cap de setmana.

La plaça de l’Església va ser el punt d’inici de la cercavila per commemorar el 15è aniversari dels amfitrions, els Bastoners d’Altafulla. Hi van participar fins a 8 colles, la majoria del Tarragonès, però també hi van actuar colles d’altres comarques amb les que tenen especial relació. Una trobada per celebrar l’efemèride dels Bastoners d’Altafulla i també la desena Festa Bastonera de les comarques meridionals. A Altafulla el ball de Bastons es va recuperar l’any 2003.

La literatura també ha tingut presencia a la Festa Major Petita d’Altafulla. El conseller d’Ensenyament, el torrenc Josep Bargalló, va ser l’encarregat de presentar el llibre ‘Història del Baix Gaià, segle XX’. Una obra de Jordi Suñé.

Un dels actes tradicionals de la Festa votiva del Quadre de Sant Antoni és la Pujada a l’Ermita, que ha celebrat la vintena edició. Amb sortida a peu de platja, a Baix a Mar, el circuit de pocs més de 2 quilòmetres reviu el camí que, fa 300 anys, va completar el pescador Baltasar Rabassa.