Nous reptes del Pacte de Berà després de la prohibició dels camions per l'N-340

Els alcaldes del Pacte de Berà es marquen com a nova prioritat el desdoblament de l'autovia A-7 fins la Pobla de Montornès com a objectiu a aconseguir ara que s'ha posat en marxa el desviament de camions cap a l'autopista. El col·lectiu es trobarà la setmana vinent per fer balanç de la mesura que ha de suposar una reducció de la sinistralitat a la Nacional 340.

L'estiu del 2017 els alcaldes del Pacte de Berà aconseguien, després d'anys de reunions, protestes i reivindicacions, l'acord per treure els camions de la Nacional 340, que acabaria traslladant-se també a la Nacional 240, pel clam que a l'interior feien els alcaldes de la Plataforma 'Prou morts'. Reivindicacions que ara s'han saldat amb l'entrada en vigor, diumenge de la prohibició de pas dels camions per la nacional. Ara caldrà fer-ne balanç i fixar-se els nous reptes.

La prioritat serà, ara doncs, mantenir el projecte ja històric de desdoblar l'autovia A-7 per tot el Tarragonès, fins la Pobla de Montornès des de Altafulla, on acaba ara, al límit del terme municipal de Tarragona.

Com a pas previ, el novembre del 2017, el Ministeri de Foment va anunciar el compromís per avançar el primer desdoblament de l'autovia entre la Móra i l’accés a l’autopista a Torredembarra, traient el projecte a informació pública.