Altafulla demana una subvenció de l'1,5% cultural per rehabilitar l'antic hospital

Altafulla demanarà al Ministeri de Foment una subvenció de l’1,5% cultural per rehabilitar l’antic hospital. L’actuació global està pressupostada en prop de 2 milions d’euros i el consistori espera aconseguir del govern central més de la meitat d’aquesta quantitat. L’Ajuntament vol que l’edifici sigui un espai cultural i aculli també dependències municipals.

Situat a la vila closa, l’antic hospital data del segle XVI i és un edifici catalogat. L’Ajuntament el va comprar i va restaurar la teulada, una primera actuació per garantir-ne la bona conservació. La rehabilitació integral de tot l’immoble, que té tres plantes, costarà prop de 2 milions d’euros, segons l’avantprojecte encarregat per l’Ajuntament. Per fer front a aquesta actuació, el consistori presentarà la rehabilitació de l’antic hospital al Ministeri de Foment per aconseguir una subvenció de l’1 i mig per cent cultural. Demanen el 60% del cost, és a dir, més d’un milió d’euros. El consistori confia aconseguir també aportacions d’altres administracions, tot i que no descarten impulsar la rehabilitació si finalment les subvencions no arriben.

L’alcalde va explicar l’avantprojecte de rehabilitació de l’antic hospital al ple municipal. Des de l’oposició li van demanar al govern que, durant tot el procés i fins que comencin les obres, comptin també amb ells.

Un altre projecte d’Altafulla és la construcció del gimnàs de la Portalada. El govern va desestimar les al·legacions presentades i d’aquesta manera el projecte s’ha aprovat definitivament. Amb un pressupost de 700.000 euros, l’equipament s’obrirà també a tota la ciutadania i podrà acollir també activitats diverses de forma extraordinària.