L'aigua del Gaià arriba a la platja d'Altafulla amb l'obertura de l'embassament d'El Catllar

A primera hora del matí el cabal del Riu Gaià ha arribat a la platja d'Altafulla. Ha superat la sorra i ha entrat en contacte amb l'aigua del mar. Un fet extraordinari que ha succeït gràcies a l'obertura temporal del pantà d'El Catllar, per deixar lliure el cabal del riu durant més de 24 hores. De fet mireu com ha fet desaparèixer el camí d'Altafulla que porta cap a Ferran. Aquest fet permetrà portar sediments a la riera i al mar, per regenerar part de la flora i la fauna de l'ecosistema, encara que la incidència serà molt limitada pel poc temps que s'ha obert l'embassament. En aquest punt és on sorgeix el debat, des de l'Associació mediambiental La Sínia es demana a Repsol, l'empresa que utilitza l'embassament, a trobar una font d'aigua sostenible per no haver d'intervenir el Riu Gaià. 

Una alternativa que també es veu amb bons ulls des de l'Ajuntament d'Altafulla, asseguren que ajudaran amb el que podran per aconseguir que s'alliberi el cabal del riu, i així veure aquesta imatge més habitualment.

L'obertura del cabal només s'ha produït tres cops des que es va fer el pantà d'El Catllar l'any 75, i totes després del 2010, quan es va signar un acord amb Repsol per alliberar l'aigua eventualment.