Altafulla negociarà amb els propietaris del castell per obrir-lo quatre vegades al mes

L'Ajuntament d'Altafulla iniciarà les negociacions amb els propietaris del Castell per obrir-lo al públic 4 vegades al mes. Una moció presentada per l’EINA i aprovada per unanimitat per tots els regidors de l'Ajuntament.

El Castell d’Altafulla és propietat de la família Montserrat i Vives, pràcticament des del segle XVII.  El problema és que està declarat Bé cultural d’interès nacional, fet que eximeix als seus propietaris de pagar l’IVI, però que els obliga a obrir-lo al públic 4 vegades al mes, com a mínim.

Així, el grup municipal de l’EINA va proposar al ple del consistori d’Altafulla iniciar les negociacions per a fer realitat aquestes 4 visites al mes que obliga la llei. Des del Govern van donar la raó a l’oposició i van afegir que la relació amb els propietaris s’ha refredat als últims anys i que s’han reduït les visites. La moció es va aprovar per unanimitat.

El ple del consistori també va aprovar una moció contra la criminalització dels CDR i en defensa de la llibertat d’expressió. A més es va acordar ampliar els horaris i les ofertes de cursos d’idiomes a l’escola d’adults.