Les platges del territori es posen a punt per l'estiu

Les principals platges del territori es posen a punt aqusts dies per a la temporada turística. En alguns casos, com Altafulla i Salou, ho fan a través de treballs duts a terme pel Ministeri de Medi Ambient per a recuperar la sorra perduda pels temporals d'hivern. A La Pineda, és l'Autoritat Portuària qui s'encarrega de la reposició de sorra a la platja

Des d'aquesta setmana a la platja d'Altafulla han començat les treballs per a deixar-la a punt per tal de començar a rebre els visitants que l'omplen cada estiu en poques setmanes. Unes tasques emmarcades en l'actuació que realitza anualment el Ministeri de Medi ambient en diferents platges del territori i que enguany compten amb un pressupost per a la demarcació de Tarragona de 782.000 euros.

En concret a la platja altafullenca els treballs es centren en traslladar la sorra cap a la zona dels Munts, la més afectada pels temporals, des de l'altre extrem de la mateixa. Una tasca que des del consistori altafullenc espera estigui acabada en els propers dies.

I on també es veuen aquest dies treballs per a regenerar la platja del municipi és a La Pineda, on una draga escup del fons del mar 150.000 metres cúbics de sorra per a consolidar el tram de costa principal del nucli vilasecà. Una tasca de recuperació de la que en aquest cas s'encarrega la veïna Autoritat Portuària de Tarragona. Un cop arribada la sorra a la platja, serà el torn de les màquines excavadores, també imprescindibles per recuperar terreny al mar.

Mentrestant a Salou ja s'ha actuat en els darrers dies amb treballs de reposició de sorra a la Platja Capellans i a la Cala Llenguadets, tot i que en aquesta darrera el mar ha contrarestat aquesta reposició i ha tornat la regressió a la zona de sorra. A més d’aquestes actuacions l’Ajuntament ha acordat amb el Ministeri una actuació de major impacte a la platja Llarga on es farà una aportació de sorra extra de 5.000m3 per mirar de compensar el retrocés d’aquesta part del litoral, especialment castigat pels temporals de mar. A més, properament hi ha una nova trobada prevista per concretar amb el Ministeri noves accions de millora i actuació al litoral.