El Col·lectiu d'Artesans d'Altafulla es dissol després de perdre l'organització de la Fira

El Col·lectiu d'Artesans d'Altafulla ha decidit la seva dissolució després que la seva principal funció, l'organització de la Fira d'Artesans del municipi, i que se celebra a finals del mes d'agost, hagi passat mans exclusivament de l'ajuntament. Una decisió que des del col·lectiu qualifiquen d'unilateral i lamenten que no es va informar a l'entitat fins una vegada decidida.

Diuen que el motiu del consistori és purament econòmic, una decisió que tampoc entenen, ja que, diuen, els ingressos i les despeses de la fira són molt similars. És per això que creuen que l'única manera d'aconseguir un retorn econòmic més gran només passa per oferir menys activitats.

L'AJUNTAMENT NEGA ELS MOTIUS ECONÒMICS

Des del consistori argumenten que aquesta fira és l'únic dels esdeveniments que es duu a terme al municipi que no organitza directament el consistori i per la qual no es recapta directament les taxes d'ocupació de la via pública que han de permetre la prestació de serveis. En aquest sentit, neguen que la intenció sigui recaptatòria.

Des del col·lectiu mostren la seva esperança que la fira d'enguany, la de la 26a edició, no perdi la qualitat dels artesans que fins ara la conformaven, i que eren escollits sota criteris professionals pels mateixos artesans.