Costes comença a tramitar el projecte per protegir la platja d'Altafulla

El servei provincial de Costes de l’Estat a Tarragona ha iniciat els tràmits per poder licitar, per 140.000 euros i en un parell de mesos, la redacció del projecte que ha de definir una solució estructural per evitar la pèrdua de sorra i degradació de la platja d’Altafulla. L’empresa que n’assumeixi l’encàrrec haurà de proposar intervencions constructives, marítimes o a la línia de costa, per protegir l’espai partint d’un estudi previ de dinàmica del litoral. En aquest sentit, l’estudi que hi ha estat realitzant la Universitat Politècnica de Barcelona pot servir de punt de partida.

MESURES IMMEDIATES

Les solucions que s’adoptin es consensuaran amb l’Ajuntament. Costes de l’Estat confia que, iniciant ara els tràmits, en tres anys es puguin iniciar ja els treballs sobre el terreny. Ho ha anunciat el responsable de Costes en una reunió amb representants de l’Ajuntament i de la Generalitat per definir el futur immediat del passeig després de l’última intervenció que s’hi ha realitzat. Sobre l’ús de l’espai s’ha acordat que les terrasses dels restaurants s’hauran d’ubicar sobre el passeig mateix.

Per la seva banda, Costes de l’Estat s’ha compromès a adequar abans de l’estiu, els dos accessos a la platja que van quedar malmesos pel temporal i que ara l’escullera de pedra que s’ha habilitat deixa inservibles. Es preveu ubicar-hi rampes i escales de fusta que es puguin retirar a l’hivern.