El govern d'Altafulla aprova, en solitari, el canvi dels límits del terme municipal

Ja fa anys que les fronteres entre Tarragona i Altafulla han estat motiu de debat. Ara, però, el ple d'Altafulla ha aprovat inicialment el procés per guanyar terreny en detriment de Tarragona.

Són 70 hectàrees. Actualment, la frontera entre els dos municipis la marca l'N-340, però volen que el nou límit el marqui el riu Gaià fins a la desembocadura. La proposta només ha rebut suport per part de l'equip de govern. El PSC i Alternativa Altafulla s'han abstingut. Critiquen la manca de transparència i recriminen al coalcalde, Jordi Molinera, les formes amb les quals el govern altafullenc ha encarat la qüestió.

L'oposició també ha retret al govern que impulsi aquesta iniciativa ara i no quan Esquerra també governava a Tarragona. Molinera s'ha defensat recordant que durant l'anterior mandat es va haver de prioritzar la pandèmia de la COVID-19 i el temporal Glòria.

El soci de govern d'Esquerra, Junts, considera que sí que s'ha donat a conèixer la qüestió al consistori i retreu a Alternativa no haver assistit a la junta de govern local.

LA GENERALITAT DECIDIRÀ

En els pròxims dies s'obrirà un procés participatiu perquè la ciutadania i les administracions implicades puguin dir la seva. Tot i això, serà la Generalitat qui tindrà l'última paraula.