Altafulla vol guanyar terreny a Tarragona fins al riu Gaià

Altafulla vol acabar amb la disfunció que diuen es dona en la zona que en aquests moments és terme municipal de Tarragona, però que des de l'ajuntament creuen es gestiona en molts casos amb serveis altafullencs. És per això que la proposta que es debatrà al ple altafullenc d'aquest mes de febrer demanarà que es reconsiderin els límits actuals, on la frontera entre els dos municipis la marca l'N-340, perquè el nou límit el marqui el riu Gaià en la seva totalitat fins a la desembocadura.

D'aquesta manera, una seixantena de parcel·les ara mateix situades ara mateix a Tarragona, entre elles la que ocupa l'estació de tren Altafulla-Tamarit, l'àrea de servei situada a la part dreta de l'N-340, una desena d'habitatges o espais verds com la plana del Vinyet i part de la platja, passarien a titularitat altafullenca.

Des del consistori basen la petició en el fet que, de facto, és Altafulla qui dona resposta als serveis que es generen en aquest espai.

VOLEN UN ACORD AMB TARRAGONA

Un canvi de delimitació que des d'Altafulla es vol fer d'acord amb l'Ajuntament de Tarragona. És per això que la setmana vinent es produirà una reunió del govern altafullenc amb l'alcalde tarragoní, Rubén Viñuales, a qui presentaran una proposta que, creuen és factible per part dels dos municipis.

LA GENERALITAT COM A MEDIADORA

Un cop aprovada la proposta pel ple d'Altafulla, aquesta serà remesa a la Generalitat, qui obrirà un termini de 60 dies perquè totes les parts s'hi pronunciïn. Si no hi hagués acord, seria el govern català qui s'hauria de pronunciar sobre la conveniència o no del canvi.