Nova taxa d'aigua per renovar la xarxa hídrica d'Altafulla


L'empresa mixta d'Aigües d'Altafulla introduirà una nova taxa en les factures de l'aigua dels seus abonats per poder millorar i renovar la xarxa hídrica municipal, la qual està envellida. Així s'ha aprovat en el ple celebrat aquest dilluns. Amb aquesta taxa es volen aconseguir en un any 200.000 euros. Es tindran en compte els consums de cadascú i qui més consumeixi, pagarà més. Per un habitatge familiar, aquesta taxa podria representar 43 cèntims per metre cúbic de consum.

Per altra banda, les obres de reparació del passeig marítim avancen a bon ritme i si no hi ha cap imprevist, aquestes podrien estar enllestides abans del previst, d'aquí a dues setmanes. Mentrestant, però, el consistori ja ha enllestit l'expedient per expropiar els terrenys on es construiran les bases de laminació. Tot i que inicialment eren dues basses, finalment només s'expropiaran els terrenys de la bassa petita. Això representa una despesa de gairebé 900.000 euros. 

El ple també va servir per aprovar la normativa que ha de regular el funcionament dels dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i híbrids que s'han d'instal·lar a Altafulla. El preu d'ús del servei serà de 37 cèntims per kilowatt tant per a la recàrrega ràpida que durarà 90 minuts com per a la recàrrega semiràpida, 180 minuts. Quan s'excedeixi 35 minuts del temps establert, cada usuari haurà de pagar 10 cèntims per minut.