Altafulla recupera la duna amb vegetació que protegeix el parc de Voramar

Treballadors de la brigada municipal i de l'Escola d'Adults s'encarreguen de dotar de vegetació el nou cordó dunar al parc de Voramar d'Altafulla. Després d'un mes i escaig de treballs, s'arriba a la fase final del projecte. La vegetació que es planta aquest dijous és autòctona i resilient, i tindrà un paper clau: compactar la duna i aguantar la sorra amb les seves llargues arrels.

Són uns 200 metres de cordó dunar que permetran reduir els efectes dels temporals al parc. Uns temporals que van anar acumulant sorra de la platja a l'espai i que ara ha tornat al seu lloc original.

BASATS EN L'EXPERIÈNCIA

Des de l'Ajuntament d'Altafulla admeten que no és una solució màgica i que s'haurà de fer manteniment a la duna, replantant i afegint sorra quan calgui. De fet, entre el mar i el parc de Voramar ja hi havia una duna, però no el cobria de punta a punta. L'experiència diu que va funcionar allà on n'hi havia.

Al voltant de la duna s'hi ha col·locat una tanca per tal que no es pugui caminar i així preservar millor l'espai. D'altra banda, encara quedarà pendent recol·locar els bancs al parc.