Les tres Magues de gener inauguren el Parc de Nadal d'Altafulla

 

Aquest dimarts la plaça del Pou d'Altafulla es va omplir de famílies disposades a rebre les Tres Magues de gener. Aquestes representen la llibertat, la igualtat i la fraternitat i arriben per celebrar les festes des d'una perspectiva laica, sostenible, exempta de classes i sense una finalitat dogmàtica.

L'origen de la proposta el trobem a València. Concretament l'any 1937. Va ser llavors quan es va fer una desfilada sota el nom de Festa de la Infància com a mostra d'unió de la cultura, la música, el teatre, la dansa i l'art. En aquesta festa, l'esperit de les magues cobria el recorregut. Ara, gairebé noranta anys després, Altafulla ha recuperat la proposta i ha designat a les magues la responsabilitat d'inaugurar el Parc de Nadal del municipi.

Després de donar la benvinguda a tots els infants des del balcó de l'Ajuntament, les Tres Magues juntament amb les diferents entitats del seguici popular del municipi, van anar en cercavila fins al Pavelló Municipal, on fins al 4 de gener estarà instal·lat el Parc de Nadal. Després d'una petita tanda de lluïment, les magues van inaugurar el parc sota la mirada dels més petits.

PARC DE NADAL MÉS INCLUSIU

El Parc de Nadal compta amb els habituals inflables i tot un seguit d'activitats i tallers tant a l'interior com a l'exterior del recinte. La principal novetat d'enguany és que s'ha reservat una franja horària, de 16:00 h a 16:30 h, pels infants amb TEA. D'aquesta manera, el consistori fa una passa endavant cap a les festes inclusives.

S'espera que siguin tres dies lúdics on els veïns i veïnes d'Altafulla gaudeixin de les diferents activitats programades.