Altafulla aprova un pressupost d'11 milions amb inversions per a la platja i la bassa

Altafulla tindrà per l’any que ve un pressupost de caràcter continuïsta de 10,8  milions d’euros. Una xifra que varia poc dels actuals pressupostos prorrogats i que destina 1,4 milions a inversions prioritàries. Entre aquestes, 870.000 euros per a la construcció d’una bassa de laminació per evitar inundacions al Barri Marítim, i 150.000 euros per reparar el passeig de Botigues de Mar.

Els comptes també desvien 150.000 euros per garantir la reposició de sorra a la platja, una de les condicions imposades per Junts al pacte de govern amb l’EINA. Des de l’oposició però, el PSC ha trobat a faltar compromís, per exemple, per poder tirar endavant la residència per a la gent gran, a la que només es destina una partida de 20.000 euros per fer-ne un estudi previ. Per la seva banda, Alternativa Altafulla ha lamentat que no s’hagi tingut en compte l’oposició a l’hora de dissenyar un pressupost en què han detectat desajustos entre previsions d’ingressos i despeses.

El govern ho ha justificat recordant que el pressupost és un document viu que anirà variant amb diferents modificacions i ha convidat a l’oposició a fer aportacions per millorar-los. Els números s’han aprovat només amb els vots favorables del govern. Alternativa i PSC hi han votat en contra. El proper 20 de gener el govern té previst presentar-los a la ciutadania en audiència pública.