L'alberg d'Altafulla acull una vintena de menors no acompanyats

A partir d'aquest dilluns, i progressivament al llarg de tota la setmana, aniran arribant a l'alberg d'Altafulla la vintena de joves que participaran durant els pròxims mesos.

Tots formaran part d'un Pla de Segona Acollida, el que vol dir que des de la seva arribada al país aquests joves ja han estat en altres centres. Provenen de països com Marroc, Senegal, Gàmbia, Guinea i Algèria.

Un cop a Altafulla els joves iniciaran un curs integral formatiu de 150 hores, que inclou alfabetització, català, coneixement de l'entorn i accés al mercat laboral. També treballaran conjuntament amb entitats culturals i esportives del municipi per aprofundir en la seva integració a l'entorn, amb l'objectiu que puguin fer el pas cap a una vida independent a casa nostra.

REUNIONS AMB ELS VEÏNS

Una arribada que ha despertat recels entre alguns veïns del nucli antic altafullenc. Per tal de poder explicar-los amb profunditat el projecte, l'ajuntament ha dut a terme en els darrers dies dos Consells Sectorials de Benestar Social. Creuen que la mediació serà clau per a evitar possibles problemes.

El programa d'acollida s'ha treballat en coordinació entre la Generalitat, l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Tarragonès, que aporta la quinzena de tècnics que treballaran amb els joves.