Altafulla viu els actes centrals de Sant Martí

La Festa Major de Sant Martí, a Altafulla, arribava dissabte al dia central. I com cada 11 de novembre, els Castellers d'Altafulla van començar la jornada amb la pujada del pilar per les 42 escales que separen la plaça del Pou de la plaça de l'Església. Enguany en dues tongades, després d'un ensurt a mig recorregut. Al punt del migdia, tots els elements festius del municipi van celebrar la processó de Sant Martí des de la sortida d'ofici.

A la tarda, protagonisme pels més petits que van acompanyar amb el seu fanalet la rua de Sant Martí, personatge destacat de la tarda i que va arribar a cavall a una plaça del Pou plena a vessar. Allà, l'altafullenca Joana Badia va narrar la llegenda del soldat romà que va compartir els seus queviures amb un captaire. Després d'aquest episodi, va obrir-se el cel i va sortir el sol en ple novembre, donant nom a l'Estiuet de Sant Martí.

El foc dels Diables d'Altafulla va ser l'encarregat de posar el punt final a la festa major. Ho van fer amb l'esclat de la carretillada i tot seguit, amb l'humor i la sàtira dels més que tradicionals versots.