Sant Martí porta la festa a Altafulla

La despertada dels Gegants va donar el tret d’inici a la Festa Major de Sant Martí a Altafulla. Els infants del municipi van omplir la plaça del Pou amb la seva bossa màgica, que contenia l’instrument amb què els més petits van poder despertar el Bruixot i la Xoixeta. La ballada dels gegants va evidenciar que la festa havia arribat a Altafulla.

Quedava, però, encara un altre element per despertar: el Gat. Es va fer al vespre, amb un acte de nova creació amb què els Diables Grans volen donar protagonisme a una peça del bestiari que havia perdut pes.

La recuperació i interpretació d’una peça composada per Joan Blanch a càrrec dels Grallers d’Altafulla va encetar un acte en què el Gat va baixar les escales que separen  la plaça de l’església i la Plaça del Pou acompanyat dels gegants i de la xaranga Pujats de To.

PROTAGONISME PER AL SEGUICI

DDR Altafulla seguici

Amb tots els elements presentats, el primer cap de setmana festiu va servir ja per poder veure el seguici altafullenc en cercavila. Els diables infantils del Morell i el Drac Pigota de la Pobla de Montornès van completar una comitiva formada pels Diables Petits i Grans, amb el Gat de Foc, Gegants, Nans, Bastoners i Casteller  d’Altafulla, que va recórrer els carrers del municipi des de la plaça del Pou.

Una plaça del Pou que va convertir-se en l’epicentre de la festa i que els Diables Petits van omplir de sarcasme crític amb els seus versots punyents.

El foc i l’estrèpit de les carretilles dels Diables Petits d’Altafulla, van servir per tancar el primer cap de setmana festiu de la Festa Major de Sant Martí a Altafulla, en espera de l’arribada dels actes centrals de la celebració, dissabte vinent.