Conèixer els versots per entendre de la seva sàtira

Aquest diumenge els versots dels més petits dels Diables d'Altafulla tornaran a centrar el protagonisme de la festa major del municipi, mentre que el dia 12, en el darrer acte de les festes, serà el torn per als més grans de l'entitat.

Uns versots que es reprodueixen al llarg de tot el país, i que, a vegades, poden crear un cert conflicte quan els afectats pels mateixos no se'ls acaben de prendre bé. És per això que els diables altafullencs han organitzat enguany un taller al voltant d'aquestes rimes satíriques, amb la intenció que tothom pugui conèixer la seva història i el seu significat tradicional.

UN TALLER DIFERENT

I de la teoria a la pràctica, un cop conegut el sentit d'aquests versos, els assistents elaboren el seu propi versot al voltant d'una temàtica determinada. Sempre, això sí, coneixent les bases que han de conformar un bon vers i fent servir la sàtira amb el major enginy possible.

I és que el títol del taller "Com fer versots? (o com tocar els pebrots)" no deixa cap dubte de l'objectiu de l'activitat. Els resultats, a partir d'aquest diumenge a la plaça del Pou.