El govern d'Altafulla aprova en solitari la pujada dels principals impostos

L’Ajuntament d’Altafulla aprova en plenari la proposta del govern d’incrementar la pressió fiscal. Entre altres impostos, el govern puja l’IBI en un 4,5% i el rebut de la brossa en un 15%. Es justifica argumentant que necessita ingressos per fer front a una desviació pressupostària de 800.000 euros per l’any vinent. Alternativa Altafulla creu que no és necessària.

Els socis de govern s’han quedat sols en l’aprovació de l’augment dels principals impostos i taxes a Altafulla. Alternativa ha carregat contra l’increment en un 4,5% de l’Impost de Béns Immobles. L’Ajuntament incrementarà el tipus de coeficient que grava un cadastre que ara fa deu anys l’estat va revisar a l’alça.

S'HAURAN D'AJUSTAR PARTIDES

El govern justifica la necessitat d’incrementar ingressos per fer front a inversions necessàries com pot ser a Botigues de Mar o al Barri Marítim, però també per ajustar un pressupost que asseguren parteix amb una desviació de 800.000 euros que els obligarà a ajustar partides.

Una insinuació de mala gestió del govern anterior que Alternativa Altafulla retreu als actuals titulars de l’alcaldia. Entre els impostos que pugen també s’incrementa la taxa de la recollida de la brossa, un 15%, per ajustar-la al cost real del servei. Un augment que tampoc té el recolzament d’Alternativa Altafulla, que tampoc veu amb bons ulls l’increment de les plusvàlues. La pujada de l’impost de vehicles de tracció mecànica, en canvi, sí que ha trobat consens unànime.