Actuació d'urgència al passeig marítim d'Altafulla

L'Ajuntament d'Altafulla actua d'urgència al passeig marítim per evitar que es continuï deteriorant durant aquest temporal de mar. La voluntat és estabilitzar la part ja afectada i reforçar l'escullera per evitar que les onades segueixin deteriorant la zona.

Estava previst que Costes intervingués una vegada passat l'actual temporal de mar i assegurés l'espai afectat al passeig marítim d'Altafulla. Tot i això, davant el deteriorament de la zona i la previsió que el fort onatge persisteixi fins a final de setmana, però, el consistori ha decidit actuar d'emergència, amb el vistiplau del Ministeri, per assegurar la zona.

REFORÇ DE L'ESCULLERA

Els treballs, que es preveu que estiguin enllestits aquest dimecres, consistiran en l'enderroc de la zona ja afectada i l'aprofitament de la part del mur que ja ha cedit per reomplir el subsòl del passeig erosionat per l'acció del mar. També es reforçarà l'escullera amb pedres grans amb la voluntat de minimitzar l'impacte de les onades a la zona. Finalitzats els treballs per assegurar la zona, s'hi mantindrà la vigilància dijous per si fos necessari tornar a actuar.

Més enllà d'aquesta actuació d'emergència s'esperen solucions a curt termini, ja compromeses per Costes de l'Estat, una vegada finalitzi el temporal. Tot i això, s'haurà de definir qui s'haurà d'encarregar en un futur del manteniment del passeig, que en el seu dia va construir sobre domini públic i sense concessió, amb la qual cosa cap administració es responsabilitza del seu manteniment. En aquest sentit, Ajuntament d'Altafulla, Generalitat i Costes de l'Estat es reuniran en un parell de setmanes per definir com s'ha de solucionar aquesta problemàtica.