La nova biblioteca d'Altafulla estarà plenament operativa al setembre

Les obres de la nova Biblioteca d’Altafulla i de l'arxiu municipal estaran enllestides al juny. Així es deixaria l'estiu per fer el trasllat i tenir-la plenament operativa per l’inici d’aquest curs escolar 2018 – 2019. El nou emplaçament al carrer Vinyet tindrà uns 300 m2, davant dels 70 que té l’actual Biblioteca. Em visitat les obres per saber tots els detalls. 

El nou edifici de la Biblioteca Municipal d'Altafulla comptarà amb tres espais connectats i oberts al públic. Aquí anirà situada l'entrada principal, a la part del darrera de l'edifici, pel camí del prat. Si passem a l'interior el primer que trepitjaríem seria l'espai central de la Biblioteca. Una sala que faria les funcions de recepció i sala polivalent per fer actes adaptats a la seva mida. A la dreta trobaríem l'Arxiu Municipal, un espai independent, separat per un mur translúcid, és a dir que es podrà veure l'interior des dels altres espais, però separat de la resta de l'equipament.

Més enllà i cap al fons de la sala aniria la nau central de la Biblioteca, on anirien les prestatgeries, els llibres i les taules d'estudi. Cap a l'extrem dret situarien la zona d'ordinadors i premsa, mentre que a l'altre cantó anirà la zona infantil, ambdues a la mateixa sala i sense cap separació permanent entre ells. Per últim també comptarà amb un magatzem més gran que l'antiga Biblioteca. Comptant totes les zones estaríem parlant d'un espai de 300 m². Tot i el clar increment d’espai des del consistori asseguren que aquest projecte no es quedarà aquí, tenen pensat ampliar encara més les instal•lacions en un futur, aprofitant les oficines d'aigües d'Altafulla que estan al mateix edifici.