Estudien amb sondes la platja per saber on va a parar la sorra

Els enginyers marítims de la Universitat Politècnica de Catalunya s'han embarcat aquest dimarts per dur a terme la primera batimetria a la costa d'AltafullaEs tracta d'un estudi amb sondes per saber com s'ha mogut la sorra durant l'últim temporal patit.

S'emmarca en el conveni entre l'Ajuntament i la UPC que ha de donar respostes al problema de la regressió de la platja i suggerir solucions.

El conveni contempla 12 batimetries l'any es duran a terme sempre que hi hagi un temporal que tingui efectes sobre la platja. Paral·lelament, des de l'Ajuntament han impulsat diverses mesures al llarg dels últims anys incloses dins del pla d'usos de la platja.

Batimetria altafulla 2

Les solucions definitives, però no arribaran fins que Costes autoritzi la possible construcció d'alguna estructura submergida o emergida que pal·li la desaparició de sorra.

Tot i això, els experts de la UPC alerten que això no significarà que es puguin deixar de realitzar aportacions de sorra.

La primera fase del conveni amb la UPC està a punt de donar-se per tancada i ha consistit en l'anàlisi d'imatges satèl·lit de la costa altafullenca dels últims sis anys.

La voluntat dels enginyers marítims és veure ara amb les batimetries si les constatacions que han extret d'aquesta primera fase són extrapolables en l'actualitat.